Burgemeester Bruls opent Huis van Weezenhof

Hoewel de huiskamer van Huis van Weezenhof al een maand open was, was het op zaterdag 18 mei dan eindelijk zover: door het ontvouwen van de vlag heeft burgemeester Bruls het Huis officieel geopend. In de maand ervoor hebben veel wijkbewoners de weg naar de huiskamer al gevonden. Voor een kop koffie of met elkaar schilderen, tekenen en handwerken. Voor de vrijwilligers was het nog een maand hard werken om ook de 3 overige ruimtes klaar te krijgen. Maar het is op tijd gelukt!

Feestelijke opening.

Al vroeg reed er een bakfiets met muziek door de wijk om aan voorbijgangers een programma aan te bieden met bon voor een consumptie. Op het plein werd ondertussen hard gewerkt om het springkussen, gratis aangeboden door Nazca Air, op te zetten.

Toen om kwart voor 11 de burgemeester arriveerde was het plein inmiddels vol gestroomd.

Carel van Nahuijs, voorzitter van het bewonersplatform schetste nog eens de weg van de allereerste inspiratiebijeenkomst eind november 2017 tot de oplevering van de ontmoetingsruimte. Hij bedankte de ambtenaren van de gemeente Nijmegen voor hun medewerking bij het verkrijgen van alle vergunningen en in het bijzonder voor wijkmanager Manon Karssen die een mogelijkheid voor subsidie voor de aankoop van de woning had gevonden.

Burgemeester Bruls prees het initiatief vanwege het motto “voor de bewoners, door de bewoners” Bij een terugtredende overheid noemde hij dit een voorbeeld van hoe het ook kan: niet klagen dat er niets gebeurt, maar zelf het heft in handen nemen.

Een zonovergoten dag

Het uitsteken van de vlag was de start van een dag die ronduit fantastisch genoemd kan worden. Heel veel mensen kwamen binnen en buiten een kijkje nemen bij alle activiteiten.

Het terras was dankzij de zon al snel gevuld en het springkussen en Mens-erger-je-niet waren favoriet. Voor de veiligheid waren er bij het springkussen de hele dag 2 gediplomeerd EHBO-ers aanwezig. Die hoefden gelukkig op wat kleine valpartijen na niet in actie te komen. Ook binnen konden de kinderen terecht om te knutselen onder leiding van Anneke Groos. Haar man Paul verraste klein en groot met zijn talent om verhalen te vertellen. Iedereen zat ademloos te luisteren.

De prijswinnaars van de kleurwedstrijd kwamen hun prijs ophalen en Buurman Catering verzorgde heerlijke broodjes vlees van de BBQ.

Als spetterende afsluiting verzorgde de Weezenhof Bold Band een swingend optreden. Wie wist dat onze wijk zoveel talent huisvest! Hoewel ze vanwege de zon binnen optraden, was hun muziek tot op de bovenste verdieping van de hippe hoogbouw te horen.

Bedankt!

Als bestuur kunnen we niet genoeg benadrukken hoe ontzettend blij we zijn met de steun, bijdrage en het enthousiasme van de aanwezigen.

Dank ook voor de kosteloze medewerking van Nazca Air, Buurman Catering en de Weezenhof Bold Band en voor de bloemen van de winkeliers en niet in de laatste plaats een bedankje voor Vera en Marian die de hele dag iedereen van drankjes hebben voorzien.

En nu vanaf maandag 20 mei weer verder. Kijk op het raam, de website of Facebook voor het programma.

En kom gewoon eens even langs, u hoeft geen lid of donateur te zijn, we zijn er voor iedereen!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com