Maria Theunissen

Op de getoonde kunstwerken/foto’s berust auteursrecht. Het is niet toegestaan deze te kopiëren/commercieel aan te wenden zonder de uitdrukkelijke toestemming van de oorspronkelijke auteur. Tevens is het niet toegestaan foto’s in te sturen voor commerciële doeleinden.

Met dit schilderijtje was ik net begonnen toen corona toesloeg. Hoe toepasselijk bleek het te zijn voor de moeilijke tijd die toen nog moest komen. Tussen de 2 Lockdowns door heb ik het af kunnen maken want ik werk in een atelier dat ook meermaals in de lockdown moest en nog steeds is. Ik schilder wat op dat moment tot mij komt en inspireert. Het is steeds een verrassing voor mij en zo geniet ik daar het meest van. Bij een beeld dat mij treft komen ook vaak woorden. Bij dit schilderijtje kreeg ik de volgende gedachte: het ware Licht is “een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad” (psalm 119:105).
Bovenstaand schilderij is mijn eerste werk geweest in het najaar van 2018 en heeft mij enorm verrast omdat ik niet wist dat ik dit kon.
Dat is een soort wonder boven wonder waar je ontzettend blij van wordt en van kunt genieten. En nog iedere dag maakt het mij blij als ik ernaar kijk.
Van dansen heb ik altijd gehouden en dit vuur en passie van de dans raakt mij nog altijd diep. Het heeft iets met je hart te maken en met de vreugde en het verdriet van het leven.
Dit schilderij heb ik gemaakt naar een beeld van de oude waal. Daar liggen veel persoonlijke herinneringen zoals het schaatsen op een wiel daar met mijn vader. Hij leerde ons ook te genieten van de natuur en haar schoonheid.
 
Scroll naar boven