Geweldige eerste vrijwilligersbijeenkomst

Op 14 januari was het dan eindelijk zover. Aan de slag met de vrijwilligers!

De opkomst van 34 is echt boven verwachting en wat een enthousiaste en positieve sfeer in de groep! De opmerking dat je vrijwilliger wordt vooral omdat je het leuk vindt, wordt door iedereen gedeeld. Waar in eerste instantie de houding nog wat afwachtend lijkt – wat gaan ze voor ons doen? – is er nu meer betrokkenheid, initiatief en meedenken in oplossingen.

Hoofddoel van deze avond is het in kaart brengen van het aantal vrijwilligers en hoe vaak ze aanwezig willen zijn in Het Huis. Eerder hebben zich tijdens de informatieavond op 5 november al een tiental aangemeld die gastheer/-vrouw of beheerder willen zijn of activiteiten willen organiseren. Aan de hand van deze cijfers wordt bepaald op welke dagen het huis open kan. Daarnaast willen we weten welke activiteiten men wil organiseren.

Het is in ieder geval duidelijk dat Het Huis door de week alle dagen bemenst kan zijn. Dat is geweldig! Alle dagen kan de huiskamer open voor iedereen die koffie wil komen drinken. En ook zijn er al mensen die zich hebben gemeld om lezingen te geven, te schilderen, te kaarten, schaken, voor fietsmiddagen en een repair-café. En deze opsomming is niet eens volledig! Hiermee, en met de ideeën die op 5 november al zijn geopperd, kunnen we een goed gevulde agenda maken.

Om alles in goede banen te leiden en de vrijwilligers te ondersteunen, pakt Marian Vermeulen de taak van vrijwilligerscoördinator op. Daar zijn we heel blij mee! Met alle vrijwilligers hebben we vanaf begin februari persoonlijk contact om zijn/haar beschikbaarheid in het rooster op te nemen. Dat (voorlopige) rooster zullen we dan breed verspreiden.

Krijg je ook zin om mee te doen? Dat kan, want iedereen is welkom om mee te doen met het Huis van Weezenhof! Meld je hier aan.


Volg ons ook op facebook

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com