Lente nieuwsbrief Huis van Weezenhof

Wat gebeurt er toch allemaal?
Met man en macht is de er laatste weken gewerkt in het Huis. Loodgieters, elektriciens, dakdekkers en heel veel vrijwilligers uit de wijk zijn in de weer geweest. Er is geverfd, getimmerd, gesjouwd en gesleurd en zo is er langzaam maar zeker een sfeervolle woonkamer ontstaan. We hebben op mooi weer gewacht en nu is ook de buitenkant opgefrist.

Ondertussen zijn we aangesloten op water, elektra en ook op gas. Dat laatste had wat voeten in aarde. Iedereen moet van het gas af, dus voor een aansluiting op het reguliere net kregen we geen vergunning. Vandaar dat we nu een gastank hebben. Daar moet een groot hek omheen, dat zal jullie niet ontgaan zijn! Hoe dan ook, het is zover…

Huis van Weezenhof opent haar deuren vanaf 5 april!

En dan doen we ook niet flauw, we gaan meteen iedere werkdag open van 9 tot 5.
 

Veel vrijwilligers voor tal van activiteiten
We zouden niet open kunnen zonder de fantastische inzet van vele vrijwilligers. Zij maken het mogelijk de hele week open te zijn. Daar zijn we echt enorm blij mee.

Ook de eerste activiteiten zijn gepland: op dinsdagmiddag textiele werkvormen, op donderdagmiddag rikken, en iedere vrijdagmiddag is er iemand die vragen over computer, tablet en mobiel kan beantwoorden. Hou de agenda op onze website in de gaten, daar kun je alle activiteiten op volgen.

Daarnaast kun je de hele dag binnenlopen voor een praatje, kopje koffie, thee of fris. Er is een kast met spelletjes en een boekenkast.

Op de ochtend van 10 april is het eerste ouder & kind café. Vanaf donderdag 11 april is het mogelijk om op donderdagen de maaltijden van Buurman Catering gezamenlijk in het huis te nuttigen. Je kunt dan bij de bestelling aangeven dat je het in het Huis van Weezenhof wil eten. Buurman Catering zorgt dan dat ze bij ons bezorgd worden.

De eerste weken gaan we warmdraaien. We doen dit ten slotte allemaal voor het eerst. Ondertussen gaan we het openingsfeest voorbereiden.
Zet maar vast in je agenda!
 

officiële opening
18 mei van 11.00 – 16.00 uur


Heb je zelf ideeën of wil je iets organiseren?
Neem contact met ons op en kom eens langs om de diverse ruimtes te bekijken. Er is ruimte voor lezingen, muziekuitvoeringen en films, een knutselclub voor kinderen. Kortom, er is plaats voor jong en oud.

Werving van donateurs
Hoe is het mogelijk dat we dit Huis van Weezenhof de komende tijd open kunnen houden? De ruimhartige subsidie van de gemeente is opgegaan aan de aankoop van het huis, de loodgieter, elektricien, gasleverancier en stormschade. Hoe kan het bestuur van Stichting Huis van Weezenhof het pand beheren, exploiteren en zorgen voor een sluitende begroting, terwijl ze tegelijkertijd de kosten voor gebruikers van het huis zo laag mogelijk wil houden? Het moet immers voor echt iedereen toegankelijk zijn. Om dat voor elkaar te krijgen is de hele wijk uitgenodigd donateur te worden van het Huis. Dat kan al heel makkelijk met een kleine bijdrage per maand. Inmiddels komen de eerste donaties binnen. Wij zijn heel blij met deze blijk van vertrouwen in dit initiatief.

Toelichting op de maandelijkse begroting
Wij kregen als bestuur van enkele bewoners de vraag waarom, als er geen huur betaald hoeft te worden voor Huis van Weezenhof, er toch een maandelijkse begroting van 850 euro is gemaakt, voor het opbouwen en in stand houden van ons Huis. Een heel terechte vraag die wij u hierbij graag beantwoorden. Lees verder…

Het bestuur… Wie zijn zij?
Wil je ook wel eens weten wie degenen zijn die – naast ons allen als bewoners – Huis van Weezenhof mogelijk maken? Het team van 5 bestuursleden stelt zich hier aan u voor. Over het doel en andere officiële zaken van Stichting Huis van Weezenhof kunt uhier alles lezen.

Voor meer informatie over alle activiteiten, de stichting, het bestuur, de begroting of donateur worden kijk ook op www.huisvanweezenhof.nl en volg ons ook op facebook.

Ook de nieuwsbrief automatisch in je mailbox ontvangen? Klik hier om je op te geven.

 
Scroll naar boven