Toelichting op maandelijkse begroting

Beste bewoners van Weezenhof en donateurs van ‘Huis van Weezenhof’,

Wij kregen als bestuur van enkele bewoners de vraag waarom, als er geen huur betaald hoeft te worden voor Huis van Weezenhof, er toch een maandelijkse begroting van 850 euro is gemaakt, voor het opbouwen en in stand houden van ons Huis. Een heel terechte vraag die wij u hierbij graag beantwoorden.

Hoewel er inderdaad geen huur verschuldigd is zijn er diverse kosten die onontkoombaar zijn om een fijne plek beschikbaar te krijgen en te houden:
1) verzekering voor brand en inbraak, voor ruimten voor algemeen gebruik is dat anders dan voor woningen: ruim 85 euro per maand
2)  gemeentelijke lasten zijn ook in dit geval niet te vermijden en bedragen zo’n 75 euro per maand.
3) kosten voor gebruik van gas voor o.a verwarming, installatie – en huur van de gastank, 160 euro per maand
4) water en waterschap wordt geschat op 25 euro per maand
5) de stroomrekening komt op een geschatte maandelijkse rekening van 210 euro. Het beter isoleren van ons tijdelijke Huis, maakt de zaak niet goedkoper, daar hebben wij vanaf gezien.
6) er is een bedrag opgenomen voor de aanschaf van materialen en inventaris die maandelijks omgerekend zo’n 250 euro bedragen. Hierin zijn opgenomen de bedragen die nodig zijn voor servies, buffetmeubel, nieuwe vloeren, verf enz. enz. Ook het onderhoud zit in deze post berekend.
7) tot slot de kosten voor bereikbaarheid via wifi rond 35 euro per maand.

Hoewel wij zoveel mogelijk gebruik hebben gemaakt van ‘krijgertjes’ ontkomen wij niet aan het zo bescheiden mogelijk uitgeven van geld voor de absoluut nodige aanschaffingen. We zouden het uiteraard liever met minder geld mogelijk hebben gemaakt, maar dit is het laagst haalbare bedrag: 840 euro per maand.

Het goede nieuws is dat het Huis groeit en met de dag mooier wordt door de vele klussers die zich wekelijks inzetten en… de inmiddels 83 donateurs die allen een bedrag tussen de 1 en 5 euro per maand doneren. De donaties die per maand nu binnenkomen zijn 239 euro. Onder die 83 donateurs zijn vrienden die een eenmalige donatie hebben gedaan van totaal 440 euro.

Er zijn ruim 1500 woningen in Weezenhof. We verwachten dat naarmate het Huis zich gaat bewijzen, de bewoners van onze wijk meegroeien met de tot dusver mooie vrijgevigheid voor ons aller Huis van Weezenhof!PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com